İlaçlar modern tıbbın mucizeleri olabilir, ancak ağızda kalan tatları genellikle nahoştur. ‘İyi ilaç acıdır’ demiş Konfüçyüs, muhtemelen aspirinden bahsetmiyordu ama bu ifade günümüz ilaçları için de geçerli gibi görünüyor.
İlaçların kötü tadının ardındaki nedenlerden biri, çoğunun bitkisel kaynaklardan elde edilmesi ve dolayısıyla doğal olarak acı olmasıdır.
Acı tadın gelişmiş bir savunma mekanizması olduğu düşünülüyor; Çünkü zehirli maddeleri yememizi engellemek için var.
Ancak her ilacın tadı acı değildir.
İlaçların tadını iyileştirmek için hekimler ve hastalar baş ağrısı yaşarlar. Çocuk doktorlarının %90’ından fazlası, ilaçların hoş olmayan tadının tedavinin tamamlanmasının önündeki en büyük engel olduğunu bildirmektedir.
HIV’e yönelik antiretroviral ilaçların kötü bir tadı vardır ve bu, özellikle küçük çocuklarda tedaviye uyum açısından önemli bir dezavantajdır.
Bazı bilim insanları genel olarak kötü tada sahip haplar sorununu çözmeyi umuyor.
İlacı yutmakta zorluk çekiyorsanız tadı maskelemenin birkaç kolay yöntemi vardır.
Hatırlamak; Biraz şeker ilacın etkisini kaybetmesine yardımcı olur.